RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Čović zahvalio Plenkoviću za predan rad u izgradnji europske BiH

Predsjednik  Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH Dragan Čović uputio je pismo predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću  u kojem, u ime hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini i ime HNS-a, izražava zahvalu za Plenkovićev predan rad kojega je iskazao u izgradnji europske Bosne i Hercegovine i zaštiti pozicije prava hrvatskog naroda u traženju puta ka potpunoj ravnopravnosti i legitimnom predstavljanju.

-Osvrćući se na razdoblje od 25 godina od potpisivanja Daytonsko-pariškog mirovnog sporazuma, Vaše iznimno zalaganje u promicanju europskih vrijednosti još jednom je snažno iskazano kroz izlaganje na međunarodnoj konferenciji ”Nasljeđe mira – 25 godina Daytonsko-pariškog mirovnog sporazuma”, na kojoj ste ukazali na brojne izazove s kojima se susrećemo, promičući naše europske i euroatlantske ciljeve i našu borbu za ravnopravnost.

Kao prepoznat saveznik bez kojega naš put ka prosperitetnoj europskoj budućnosti i budućnosti koja je ravnopravna, ostavili ste neizbrisiv trag, radeći u svojstvu zaštite mira, stabilnosti, jednakosti i napretka – za hrvatski narod i za cijelu Bosnu i Hercegovinu – navodi Čović u pismu.

Čović izražava uvjerenje kako će se dobrosusjedski i partnerski odnosi između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske i u budućnosti razvijati na obostrano zadovoljstvo i dobrobit svih naših naroda, posebno uz Plenkovićevu pomoć i koji je pokazao kako mu je položaja Hrvata u Bosni i Hercegovini iznimno važna tema.

– Vjerujemo u daljnje jačanje suradnje i savezništva u budućnosti koja za nas nosi ostvarenje izmjena Izbornog zakona te drugih zakonskih promjena, kao i u zajedničkoj europskoj budućnosti naših dvaju zemalja. Izmjene Izbornog zakona, kao što i sami držite, ključne su za buduće normalno funkcioniranje Bosne i Hercegovine. Hrvatski narod u BiH ostvarit će svoju potpunu konstitutivnost kada ostvari svoje pravo na slobodan i samostalan izbor svojih političkih predstavnika u onim tijelima vlasti namijenjenim legitimnom zastupanju konstitutivnih naroda.

Pokazali smo kako smo spremni graditi bolju budućnost europske Bosne i Hercegovine, tražeći nove učinkovite iskorake za nužne reformske procese na tom putu –  kaže Čović na kraju pisma uz izraze zahvalnosti  za Plenkovićeve  dobronamjerne i prijateljske  aktivnosti za Bosnu i Hercegovinu, osobito za čvrst stav prema političkoj ravnopravnosti Hrvata kao jednog od tri konstitutivna naroda u BiH te na zagovoru i napretka BiH na putu prema članstvu u EU i NATO.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Čović: BiH će imati posebno mjesto tijekom hrvatskog predsjedanja EU

Radio Brčko

Zvanična posjeta Kolinde Grabar Kitarović BiH proglašena državnom tajnom

Radio Brčko

Čović o otkazivanju sjednice Doma naroda: Neviđena opstrukcija onih koji se kunu u BiH

Radio Brčko