RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Cvijanović – Tokajev: BiH za Kazahstan obećavajući trgovinski i ekonomski partner

Kazahstan smatra Bosnu i Hercegovinu obećavajućim trgovinskim i ekonomskim partnerom u Jugoistočnoj Evropi i na Balkanu, izjavio je kazahstanski predsjednik Kasim-Žomart Tokajev tokom sastanka sa predsjedavajućom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović u Astani.

Tokajev je na današnjem sastanku zahvalio Cvijanović na aktivnom učešću u Međunarodnom forumu u Astani, rekavši da posjeta predsjedavajuće Predsjedništva BiH otvara dobru mogućnost za razvoj bilateralnih odnosa i obostrano korisne saradnje na nizu pitanja.

Kazahstanska novinska agencija “Kazinform” javila je da su Cvijanović i Tokajev razgovarali o nizu gorućih pitanja na međunarodnoj i regionalnoj agendi, te da su se saglasili da ubrzaju bilateralnu saradnju.

Cvijanović je zahvalila Tokajevu na gostoprimstvu i srdačnoj dobrodošlici, kao i na pozivu da prisustvuje Forumu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Sedmice sudske nagodbe od 23. maja do 3. juna u sudovima u BiH

Radio Brčko

“The Guardian” o izborima u BiH: Najveće šanse za pobjedu imaju nacionalne stranke

Radio Brčko

Evropljani danas slave Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope

Radio Brčko
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!