BiH

Dobra suradnja ministarstava odbrane i oružanih snaga BiH i Hrvatske

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić danas je u službenu posjetu primio ambasadora Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivana Sabolića, kao i novoimenovanog vojnog izaslanika RH u BiH brigadira Davora Kiralja, kojem je to bio nastupni posjet.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i pomoćnik ministra odbrane za međunarodnu suradnju Zoran Šajinović, izraženo je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom bilateralnom suradnjom ministarstava odbrane i oružanih snaga dviju zemalja.

Podžić je istaknuo značaj mogućnosti da se pripadnici OS i kadeti iz BiH već dulji niz godina školuju na Hrvatskom vojnom učilištu (HVU) u Zagrebu, na različitim studijama.

Posebno je zahvalio na potpori koju Republika Hrvatska daje Bosni i Hercegovini na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji i NATO-u.

Novom vojnom izaslaniku RH u BiH poželio je puno uspjeha u njegovom radu u Bosni i Hercegovini.

Sabolić i Kiralj su se, također, zahvalili domaćinima na uspješnoj suradnji i izrazili uvjerenje da će se međusobne aktivnosti dalje razvijati, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button