RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Додик: Све више заражених људи тражи љекарску заштиту, а здравствени капацитети ограничени

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је проблем што све више људи заражених вирусом корона тражи љекарску заштиту, а здравствени капацитети су ограничени, што може довести до преоптерећења система.

“Требало би да буде појачана едукација о проблемима које носи вирус корона, јер има доста неодговорности. Медицински радници и систем су заморени и остаје да се боримо против ширења заразе, свјесни да је шире људи у социјалним контактима који морају бити смањени”, рекао је Додик синоћ за РТРС и поновио да је потребно поштовати прописане мјере, међу којима је ношење маске.

Он је истакао да је приоритет здравље нације и да ће бити урађено све како би оно било очувано.

“Надам се да ће бити појачан ниво одговорности грађана и да неће бити потребно уводити репресивне мјере. Ми који чинимо власт вољели бисмо да до епидемије није дошло, јер би имали значајне резултате, а овако смо морали да санирамо озбиљну штету која је нанесена привреди, друштву, вршењу функције државе, социјалним односима, укупним потенцијалима и свему што смо могли да урадимо у години у којој смо очекивали најбоље фискалне резултате”, рекао је Додик.

Према његовим ријечима, једна од важних ствари јесте то што су саниране здравствене установе и набављена најбоља опрема, чиме је олакшана борба против вируса.

“Могу да замислим како би било да Универзитетски клинички центар Републике Српске није саниран. Подсјетићу да дан лежања у болници пацијента зараженог вирусом корона кошта 2.000 KМ, што довољно говори о свему”, навео је Додик.

Додик је рекао да је Република Српска потписала предуговор са Русијом на 1.200.000 доза вакцине против вируса корона.

Он је истакао да ће се урадити све што је могуће како би првих 200.000 доза руске вакцине стигло у Српску до Нове године.

“Набавићемо вакцину за сваког грађанина Републике Српске, а од њих самих зависи хоће ли је примити или неће. Ја ћу је примити. Нећу први јер мислим да има много људи, али сигурно нећу одбити када дођем на ред”, навео је Додик.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Нове мјере за улазак у Хрватску

Radio Brčko

Брчко: Упркос благом повећању броја заражених, за сада нема нових мјера

Дејана Крстић

Čerkez: Kod nas je stanje bolje nego u Evropi, problem treba rješavati na nivou kantona

Radio Brčko