RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

EUFOR počinje višednevnu vježbu širom BiH

EUFOR danas počinje s vojnom vježbom “Brzi odgovor”, koja će trajati do 29. septembra, a održavaće se na cijeloj teritoriji BiH.

Kako je saopšteno iz EUFOR-a, u vježbi će učestvovati vojnici iz 22 države učesnice misije EUFOR-a, koje će privremeno ojačati sastav EUFOR-a tako što će poslati rezervne snage koje su trenutno u pripravnosti u tim zemljama.

Pojašnjavaju da je cilj ove vježbe pokazati spremnost EUFOR-a i potvrditi njegovu stalnu podršku u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja u BiH.

“Tokom Dana visokih zvanica biće izvedena metodsko-pokazna vježba kojom će se demonstrirati EUFOR-ove sposobnosti na kopnu i u vazduhu. Takođe, biće održan i tehničko-taktički zbor vozila i opreme Multinacionalnog bataljona EUFOR-a”, saopšteno je, uz napomenu da će visoki zvaničnici biti pozvani u petak u bazu Butmir, a prisustvovaće predstavnici državnih organizacija i stranih ambasada.

Napomene radi, EUFOR je prošle godine donio odluku o povećanju broja pripadnika, tako da će novo brojno stanje iznositi 1.100 vojnika, a u vojnu misiju EU u BiH vratili su se i pripadnici njemačkog kontigenta.

Izvor: Nezavisne

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.