RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Grad Zenica i BBI banka podržavaju zeničke privrednike

Emir Čehajić, član Uprave BBI banke i Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice u prostorijama Gradske uprave Zenica, potpisali su danas  Ugovor o poslovnoj saradnji.

Riječ je o projektu koji privrednicima koji posluju na području Grada Zenica omogućava da u BBI Banci dobiju finansiranja po povoljnim uslovima pri čemu je profitna marža u potpunosti subvencionirana od strane Grada Zenica.

Grad Zenica u saradnji s BBI Bankom već drugu godinu zaredom na ovaj način želi podržati privredne subjekte koji posluju na području Grada Zenica, olakšati im poslovanje i povećati nivo zaposlenosti. Sredstva u visini od 100.000,00 KM za subvencionisanje dijela profitne marže su već osigurana u budžetu Grada Zenice, s ciljem podrške obrtima, mikro, malim i srednjim preduzećima.

Želim se prije svega zahvaliti Udruženju poslodavaca Zenica i Privrednom savjetu Grada Zenica na čiju inicijativu smo pokrenuli ovu mjeru. To je samo jedna od mjera pomoću kojih želimo privući investitore i poboljšati uslove za ulaganje u Zenicu. Želimo da što veći broj privrednih subjekata iskoristi ovu subvenciju. Radi se o beskamatnom kreditu. Preko 10 miliona KM na raspolaganju je privrednim subjektima i koristim ovu priliku da pozovem sve privrednike da se ohrabre i prijave na javni poziv za dodjelu poticajnih finansijskih sredstava“, kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Važno je napomenuti da je BBI banka i depozitna Banka Grada Zenice.

BBI banka je već implementirala jednu ovakvu liniju u Gradu Zenica i odziv privrednika je bio odličan. U sklopu ove saradnje 29 preduzeća je imalo priliku da iskoristi sredstva iz subvencionirane linije. BBI banka je prošle godine obezbijedila oko pet miliona KM. Ove, 2019 godine obezbijedili smo preko 10 miliona KM i  ponudili još bolje uslove. Profitna marža će biti 0%, a obrada zahtjeva je od 0-0,45% jednokratno ovisno o periodu otplate. Finansiranje će biti do dvije godine. Nadamo se da će ove godine biti više preduzeća koji će se prijaviti te ostvariti ovu subvenciju. BBI banka je spremna da u slučaju veće potraženje sredstava po subvencioniranoj liniji od strane privrednika s područja Zenice, obezbijedi i dodatna sredstva.  Značajno je pomenuti da se ova linija ne odnosi samo na mala i srednja preduzeća, nego i za obrte. Namjena sredstava je za obrtna i trajna obrtna sredstva i opremu. Minimalni uslovi za isplatu subvencije su uredno izmirenje poreskih obaveza i obaveza po finansiranju“, izjavio je Emir Čehajić, član Uprave BBI banke.

Maksimalan iznos pojedinačnog finansiranja je 200.000,00 KM.

Zainteresovani privrednici više informacija mogu dobiti u BBI banci podružnica Zenica, putem e-mail adresa;  zenica@bbi.ba i corporate@bbi.ba, ili na brojeve telefona 032 209 592 i 032 209 598.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

BBI VIP Business Club suorganizator konferencije Pouzdanost 2019.

Radio Brčko

BBI banka ponosni partner književne nagrade „25. novembar“

Radio Brčko

Večera dobrodošlice za goste i visoke zvanice SHF 2019

Radio Brčko