RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Krišto: Predstavnički dom treba da radi drugačije

Predsjedavajuća Predstavničkog doma parlamenta BiH Borjana Krišto izjavila je da početak današnje hitne sjednice ovog doma nije način na koji treba da se radi u parlamentu BiH.

“Postoje stvari koje, nakon izbora, treba da se urade po redoslijedu – a to je formiranje izvršne vlasti i stvaranje poslovničkih uslova za rad zakonodavnih tijela u punom kapacitetu. To je onda program i Parlamentarne skupštine i Savjeta ministara, kako bi i BiH i njeni narodi išli korak naprijed”, rekla je Krišto novinarima, nakon što je prekinuta hitna sjednica Predstavničkog doma.

Ona je navela da nije nadležna da kaže ko je odgovoran za krizu vlasti u BiH, ali misli da odgovornost snose sve nadležne institucije u BiH.

Građani BiH, dodala je ona, rekli su na izborima koju i kakvu vlast žele zbog čega svaka politička opcija treba da snosi odgovornost za stanje u BiH.

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Borjana Krišto prekinula je današnju drugu hitnu sjednicu jer nije bilo dovoljno poslanika iz Republike Srpske za usvajanje dnevnog reda koji je upućen na usaglašavanje Kolegijum doma.

Izvor: Srna

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Krišto od danas predsjedavajuća

Radio Brčko

Krišto će nazočiti krunidbi kralja Charlesa III

Radio Brčko

Obrazovanje najbolji način ulaganja u budućnost BiH i EU

Radio Brčko