RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Granična policija: Evidentirano 188 krivičnih djela, uhapšeno 50 osoba

Granična policija BiH u prvom polugodištu ove godine na graničnim prelazima, u graničnom pojasu i u unutrašnjosti BiH evidentirala je ukupno 188 krivičnih djela, a uhapšeno je 50 lica.

“Evidentirana su 32 krivična djela krijumčarenja ljudi i krivično djelo organizovanje grupe ili udruženja za vršenje krivičnog djela krijumčarenje migrantima, a nadležnim tužilaštvima u BiH dostavljen je 121 službeni izvještaj protiv 220 osumnjičenih lica, dok je slobode lišeno 50”, rečeno je Srni u Graničnoj policiji BiH.

Evidentirano je 14 stranih državljana koji su ekstradirani iz BiH u druge zemlje, po raspisanim međunarodnim potjernicama, odnosno po zahtjevima sudova matičnih zemalja.

U BiH je ekstradirano 25 državljana BiH, koji su u drugim zemljama uhapšeni po raspisanim međunarodnim potjernicama (Interpol), odnosno potragama sudova u BiH zbog počinjenih krivičnih djela.

Deportovana su 33 strana državljana, što je za 20 više u odnosu na isti period prošle godine.

Granična policija BiH evidentirala je 53 krivična djela u vezi sa drogom.

Nadležnim tužilaštvima podneseno je 58 službenih izvještaja, prijavljena su 62 lica, a kod nadležnih sudova prekršajno je procesuirano 35 lica za počinjenih 35 prekršaja.

Evidentiran je i 871 prekršaj, što je za 172 ili 24,61 odsto prekršaja više u odnosu na isti period prošle godine.

Policijski službenici Granične policije BiH u prvih šest mjeseci ove godine privremeno su oduzeli 47 transportnih sredstava.

Izvor i foto: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.