ArhivaBiH

Granični policajac ostao bez posla zbog primanja mita

Policijski službenik Granične policije BiH čiji su inicijali V.D. ostao je bez posla zbog primanja mita.

Rješenje o prestanku radnog odnosa zbog protivzakonitog uzimanja novca, čime je V.D. zloupotrijebio položaj, donijela je disciplinska komisija za policijske službenike Granične policije BiH nakon razmatranja zahtjeva za pokretanje disciplinskog postupka i glavnog pretresa.

Iz Granične policije BiH je saopšteno da V.D. 5. decembra prošle godine na graničnom prelazu Gradiška tokom kontrole vozila kojim je upravljao M.Š, sa putnim dokumentima Francuske, nije izvršio detaljne granične provjere nad jednim od putnika u tom vozilu, odnosno državljaninom Srbije N.T.

U saopštenju se navodi da je V.D. protivzakonito uzeo novac od vozača M.Š, nakon čega mu je vratio putne isprave i dokumentaciju vozila koje je prethodno zadržao, što je u suprotnosti sa Zakonom o policijskim službenicima BiH i Etičkim kodeksom policijskih službenika Granične policije BiH i predstavlja zloupotrebu službenog položaja, narušavanje ugleda policijskih organa, nesavjesno i neblagovremeno izvršavanje službenih zadataka.

Foto: Ilustracija

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!