RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Gudeljević i general Platzer o daljnjoj suradnji i razminiranju u BiH

Generalmajor Alexander Platzer, novi zapovjednik misije EUFOR-a u Bosni i Hercegovini, boravio je danas u Ministarstvu civilnih poslova BiH i sa ministricom Ankicom Gudeljević razgovarao o daljnjoj suradnji EUFOR-a i Ministarstva, posebice u području razminiranja.

Istaknuto je da će područje razminiranja i dalje biti u fokusu suradnje dvije institucije.

Zapovjednik misije EUFOR-a naglasio je da je uklanjanje mina dugoročan zadatak za koji su neophodni vrijeme i financijska sredstva.

Izrazio je očekivanje da će po završetku zime ovaj iznimno značajan proces biti nastavljen.

Ministrica Ankica Gudeljević i generalmajor Alexander Platzer nadaju se da će pandemija uskoro biti iza nas, te da će fondovi što prije biti usmjereni na druge djelatnosti, a razminiranje oboje smatraju jednim od prioriteta u BiH.

General Platzer podsjetio je da je EUFOR pomagao i pružao financijsku potporu organiziranju tečajeva i obuka za upozoravanje na mine u Bosni i Hercegovini.

Najavio je da će, u skladu s Operativnim planom protuminskog djelovanja BiH, EUFOR i dalje vršiti upozoravanje stanovništva, posebice, djece i mladih u školama, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Stanje u Distriktu glavna tema sastanka čelnika Vlade i delegacije EUFOR-a

Radio Brčko

Gudeljević: Direktna nabavka vakcina u nadležnosti entiteta

Radio Brčko

U BiH svečano otvorena EUFOR-ova vojna vježba “Brzi odgovor 2020”

Radio Brčko
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!