RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Vježba “Brzi odgovor 2020” u BiH od 31. augusta do 5. septembra

EUFOR već nekoliko mjeseci planira vježbu “Brzi odgovor 2020” u Bosni i Hercegovini, u kojoj će učestvovati BiH20 država jedinstveno pod komandom EUFOR-a, uključujući i Višenacionalni bataljon, potvrđeno je Feni iz EUFOR-a.

Zemlje učesnice, dodaju, uključuju Austriju, Bugarsku, Grčku, Mađarsku, Italiju, Rumuniju i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Vježba “Brzi odgovor 2020” će se održavati širom BiH od 31. augusta do 5. septembra s ciljem da omogući vojnicima Oružanih snaga BiH i EUFOR-a zajedničku obuku za operacije podrške mira, kao i sposobnost EUFOR-a da dovede u zemlju rezervne snage koje pomažu vlastima BiH u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja.

Ova vježba se održava svake godine, te je dio redovnog kalendara obuke Oružanih snaga BiH i EUFOR-a.

No, budući da se ove godine vježba održava u vrijeme pandemije novog koronavirusa, iz EUFOR-a kažu da zemlje učesnice u potpunosti poštuju međunarodne mjere zaštite za Covid-19, kao i mjere izdate od BiH i EUFOR-a.

– Niti jednom vojniku neće biti dozvoljen ulazak u BiH ukoliko svi kriteriji za izolaciju i testiranje ne budu u potpunosti ispoštovani – poručuju iz EUFOR-a.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

“Kovid” pasoši za građane BiH do kraja jula?

Radio Brčko

Комесар ЕУ за унутрашње послове у четвртак у посјети БиХ и Албанији

Radio Brčko

Turizam u Sarajevu se vraća na stare staze, 92 posto više turista nego prošle godine

Radio Brčko