RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Helez: Poboljšavati materijalni status pripadnika Oružanih snaga

Ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez danas je tokom posjete Operativnoj komandi Oružanih snaga BiH u bazi “Butmir” rekao da će učiniti sve da se pripadnicima ovih snaga i dalje povećava materijalni status i olakša posao.

Iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara saopšteno je da je komandant Operativne komande Oružanih snaga BiH general-bojnik Radovan Ilić upoznao Heleza o glavnim aktivnostima i stanju u okviru ove komande i njenih jedinica.

Helez je istakao važnost definisanja prioriteta u situaciji ograničenih finansijskih izdvajanja i čestitao svim pripadnicima Operativne komande BiH za profesionalno izvršavanje zadataka u dostizanju operativnih standarda NATO-a, pomoći civilnim institucijama u prirodnim nesrećama, te međunarodnim posmatračkim misijama u Maliju i Centralnoafričkoj republici.

Helez je posjetio i Centar za obuku za operacije podrške miru u bazi “Butmir”.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Оружане снаге БиХ у професионалну службу примају 500 нових војника

Radio Brčko

Posjeta OS BiH kolegama u Slovačkoj: Potrebno uspostaviti značajniju saradnju

Radio Brčko

Oružane snage BiH dobile od SAD 21 višenamjensko vozilo

Radio Brčko