BiH

Идентификоване три особе које су стављале у оптицај “филмски новац”

Полицајци Полицијске управе (ПУ) Приједор на основу информација да се на подручју ове управе у оптицај стављају фалсификоване новчанице предузели су мјере и радње у циљу откривања и расвјетљавања кривичног дјела кривотворење новца и проналаска извршиоца.

“Пронађено је и одузето укупно 13 новчаница, а идентификоване су три особе која су фалсификовани новац стављали у оптицај”, наводи се у саопштењу ПУ Приједор.

Како се додаје, криминалистичком обрадом утврђено је да је осумњичени Г.П. из Новог Града путем интернета купио реплику новчаница у апоенима од 50 и 100 КМ које су намијењене за филмску употребу, које је потом дао осумњиченим Ђ.С. из Приједора и Д.К. из Козарске Дубице који су новац даље стављали у оптицај.

“Након комплетирања предмета Тужилаштву БиХ против наведених особа биће достављен извјештај за почињена кривична дјела кривотворење новца”, наводи се у саопшењу.

Из ПУ Приједор апелују на грађане да буду опрезни приликом новчаних трансакција и да обрате пажњу на заштитна обиљежја новчаница, те уколико посумњају да се ради о лажном новцу односно о реплици да о томе одмах обавијесте надлежну полицијску станицу.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button