BiH

Incko danas podsjetio na pogibiju 12 međunarodnih službenika u padu helikoptera u BiH prije 23 godine

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko podsjetio je danas na pogibiju 12 međunarodnih službenika koji su prije 23 godine stradali u padu helikoptera u planinama iznad Fojnice i poručio da je uspjeh BiH na putu EU najbolji način čuvanja uspomene na njih.

“Tragična smrt naših kolega najveći je dokaz njihove posvećenosti misiji u BiH i posvećenosti mnogih drugih koji su radili u BiH i pomogli u postizanju trajnog mira i oporavka ove zemlje”, naveo je Incko u saopštenju.

On je podsjetio da su prije 23 godine prilikom pada helikoptera u planinama iznad Fojnice na Prokoškom jezeru poginuli Leh Melnik, Čarls Morpet, Tomas Rajnhart, Jirgen Šauf i Gerd Vagner iz OHR-a, Livio Bekačio, Andrej Buler, Dejvid Kriškovič, Vilijiam Nesbit, Marvin Padžet, Georg Štibler iz UNMIBiH, te Piter Bakes.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button