BiHIzbori 2020

Izbori u BiH: Izlaznost birača u Norveškoj do 13 sati veća od 50 posto

Na biračkim mjestima u Norveškoj izlaznost birača do 13 sati je iznosila više od 50 posto i izgledno je da do okončanja glasanja bude viša od 90 posto, izjavio je za Klix.ba Nedim Makarević, ambasador Bosne i Hercegovine u ovoj zemlji.

Državljani Bosne i Hercegovine danas mogu glasati u ambasadi u Oslu.

“Izuzetno smo zadovoljni odzivom birača i nadamo se da će ovakav trend biti nastavljen i u budućnosti”, kazao je Makarević.

Prema njegovima riječima, ovo je rekordna izlaznosti s obzirom na to da nije prošlo niti pola vremena koje danas građani imaju na raspolaganju.

Građansku dužnost ispunio i ambasador Makarević (Foto: Savez udruženja građana BiH u Norveškoj)

Koverte s biračkim materijalom bit će poslane diplomatskom poštom u Bosnu i Hercegovinu gdje će glasovi biti prebrojani u Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) u Sarajevu.

Takođe, građani koji su glasali u ambasdama dobili su zahvlanicu za podršku demokratskim procesima u Bosni i Hercegovini, istakao je Makarević.

Fotografija preuzeta sa www.klix.ba / Savez Udruženja građana BiH u Norveškoj

Tekst: KLIX.BA

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!