BiH

Jahorina prva u regiji otvara sezonu skijanja

Olimpijski centar Jahorina od danas službeno pušta skijalište u rad.

Zahvaljujući novim snježnim padalinama, pogodnoj temperaturi, a najviše sustavu za osnježavanje, ponovo prva u regiji, Jahorina spremno dočekuje sve ljubitelje snježnih aktivnosti, ističu iz tog olimpijskog centra.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić rekao je da prate situaciju, te da je sustav za osnježavanje u pogonu u svakom trenutku kada to uvjeti dozvoljavaju.

“Za sada je skijašima na raspolaganju staza Poljice i lift sidro Poljice. Šestosjed Poljice je također u pogonu, ali za panoramsku vožnju do Olimpijskog bara koji ove zime skijašima svoja vrata otvara u proširenom kapacitetu i sa novim menijem. Zahvaljujući dobroj pripremi staza i sustavu osnježavanja ponovo prvi u regiju puštamo skijalište u rad, na stari dan Republike”, dodao je Ljevnaić.

Radno vrijeme ski centra je od 9.00 do 16.00 sati za dnevno i 18.00 do 21.00 sat za noćno skijanje. Popust od 70 posto važit će na dnevne i dnevno noćne karte koje budu kupljene i iskorištene isti dan, a kupovina karata je moguća na prodajnom mjestu Poljice.

Olimpijski centar Jahorina apelira na sve skijaše i posjetitelje da se pridržavaju neophodnih epidemioloških mjera, da budu odgovorni prema sebi i drugima, ali i da uživaju u snježnim radostima i jačaju svoj imunitet boravkom u prirodi i aktivnim odmorom na toj planini.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button