RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Јакоб Финци у гласачку кутију за Предсједништво БиХ убацио празан листић

Јакоб Финци, један од аутора тужбе против БиХ у случају “Сејдић и Финци” због дискриминације неконстутивних народа у БиХ, сматра да је велики број неважећих листића на протеклим општим изборима резултат незадовољства људи што нису имали кандидата за којег би могли гласати.

Финци каже да је и сам један од бирача који су у гласачку кутију за Предсједништво БиХ убацили празан листић, додајући да је дио неважећих листића настао из истих разлога као у његовом случају.

“Грађани БиХ који нису конститутивни народи нису жељели да гласају за члана Предсједништва БиХ, поготово јер је био договор странака да припадници једног народа не треба да бирају представнике другог народа, што ће рећи да Бошњаци и Хрвати у Републици Српској немају за кога да гласају, као ни Срби у Федерацији БиХ, а за припаднике мањина, који нигдје немају за кога да гласају, да и не говорим”, рекао је Финци за “Независне новине”.

Он сматра да су укупни резултати избора очекивани у смислу броја гласова које су добиле поједине странке.

Финци каже да је умјерени оптимиста да ће у наредном периоду одлука “Сејдић и Финци” бити спроведена.

“Сви су у кампањи говорили да је ЕУ неминовна и да је то прави излаз за БиХ. Ако БиХ заиста мисли озбиљно да се приближи ЕУ, мораће промијенити Устав, а то ће сви који су побиједили мислим имати на уму, јер су обећали бирачима да ће радити на европском путу”, навео је он.

Финци је позвао све странке да попусте у својим максималистичким ставовима и потруде се да БиХ добије нове органе што је прије могуће.

Извор: www.srna.rs

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Potpisan Sporazum o saradnji Brčko distrikta i Jevrejske zajednice u BiH

Mirsad Arnautović

ЦИК: Општи избори 2018. године у ФБиХ још нису завршени

Radio Brčko

Брчко: У Доњем Брезику и Илићки доста грађана није на Бирачком списку

Миљана Ђурђевић