BiH

Konkurs za stipendiranje studenata iz BiH

Ambasada Italije u Sarajevu otvorila je konkurs za stipendije italijanske Vlade za školsku 2020/2021. godinu za državljane BiH i italijanske državljane sa prebivalištem u BiH za pohađanje studijskih i/ili istraživačkih programa pri italijanskim državnim ili privatnim, zakonski priznatim, obrazovnim institucijama.
Ovogodišnje stipendije namijenjene su isključivo studentima koji su dobili stipendije italijanskog Ministarstva spoljnih poslova u školskoj 2019/2020. godini i koji traže obnovu za nastavak ili završetak obrazovnog ciklusa magistarskog studija, visokog profesionalnog obrazovanja u oblasti umjetnosti i muzike /AFAM/ ili višegodišnjeg istraživačkog doktorata.

Da bi dobili obnovu stipendije, studenti moraju dokazati da su osvojili određeni minimalan broj obrazovnih kredita, a detaljne informacije o načinima prijave i uslovima nalaze se u priloženom tekstu konkursa na italijanskom i engleskom jeziku, kao i sekciji FAQ portala https://studyinitaly.esteri.it/en/node/35.

Studenti trebaju predočiti zahtjeve direktno, posredstvom portala https://studyinitaly.esteri.it najkasnije do petka, 2. oktobra. do 14.00 časova.

Stipendije traju devet mjeseci, počevši od 1. novembra 2020. i samo pokrivaju pohađanje nastave na teritoriji Italije, saopšteno je iz italijanske Ambasade.

U saopštenju se ističe da se na ovaj način želi unaprijediti saradnja u kulturnoj, naučnoj i tehnološkoj oblasti, projekcija italijanskog ekonomskog sistema u svijetu i širenje italijanskog jezika i kulture.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!