BiH

KS: Zatraženo hitno dodatno zapošljavanje medicinskih sestara i tehničara

Komora medicinskih sestara-tehničara Kantona Sarajevo zatražila je hitno dodatno zapošljavanje medicinskih sestara i tehničara zbog teške epidemiološke situacije i povećanog broja oboljelih od virusa korona, saopšteno je iz ove komore.

U saopštenju je istaknuto da medicinske sestre i tehničari zaposleni u javnim zdravstvenim ustanovama na području ovog kantona duži period rade u vanrednim uslovima i izloženi su visokom riziku od infekcije, fizičkom i psihičkom opterećenju, kao i da je veliki broj obolio od kovida 19, od čega su neki i umrli.

“Ovo je naš vapaj da vlasti Kantona Sarajevo razmisle o medicinskim sestrama – tehničarima i njihovim porodicama, da se stave u ulogu bolesnika na odjeljenju na kojem radi jedna do dvije medicinske sestre, kojem ne stižu dodati šolju čaja ili biti uz njih u zadnjim trenucima”, poručili su iz Komore.

Apelujući na kantonalne vlasti za dodatnim zapošljavanjem medicinskih radnika, medicinske sestre-tehničari poručuju da neće dozvoliti da budu okrivljeni za probleme neuređenog zdravstvenog sistema.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!