BiH

U Kantonu Sarajevo od danas samo federalne higijensko-epidemiološke mjere

U Kantonu Sarajevo od danas su u primjeni samo higijensko-epidemiološke mjere iz važećih naredbi i preporuka Federacije BiH (naredbe i preporuke Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, usvojene na sjednici Vlade FBiH 16. juna 2021.).

Danas ističe rok važenja kantonalnih mjera.

Kako je obrazložio ministar zdravstva KS Haris Vranić, trenutna epidemiološka situacija u Kantonu Sarajevo je zadovoljavajuća i ne zahtijeva primjenu oštrijih mjera od onih koje je donijela Vlada FBiH, te će se one primjenjivati u narednom periodu.

Mjere koje je donijela Vlada FBiH na sjednici 16. juna, između ostalog, podrazumijevaju nošenje maski preko usta i nosa u zatvorenom prostoru uz poštivanje distance od minimalno dva metra.

U zatvorenom je dozvoljeno okupljanje maksimalno 50 ljudi, a na otvorenom maksimalno 100 ljudi, uz distancu od dva metra.

(Vijesti.ba)

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!