RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Москва привржена побољшању односа са БиХ

Амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов истакао је да је Москва привржена побољшању и продубљивању цијелог спектра билатерних односа са БиХ, како политичких, тако и културних, хуманитарних и образовних.

“Искуство посткризног регулисања недвосмислено потврђује да стабилизација може бити ефикасна само под условом да све ангажоване стране теже конструктивном раду, дефинисању и реализацији заједничких интереса”, навео је Иванцов у колумни коју је данас објавио “Глас Српске”.

Иванцов напомиње да филозофија партнерства, утемељена у Дејтонском мировном споразуму као једини пут за савладавање међунационалних и међувјерских неслагања и консолидацију друштва, јесте кључан услов за обнављање повјерења међу народима који живе у БиХ.

Он указује да Русија тежи дијалогу, али и тражи разумијевање свог става.

“Наша земља не намеће своје вриједности, нити држи предавања, она не врши притисак на суверене државе, нити `истискује` из њих неопходне политичке одлуке у своју корист, него гради поштену размјену мишљења на узајамно корисном темељу”, навео је Иванцов.

Извор: СРНА

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

На ратиштима у Сирији и Ираку око 240 пунољетних лица из БиХ

Radio Brčko

Hrvatska donira vakcine: Bosni 30.000, a Crnoj Gori i Republici Kosovo po deset hiljada

Radio Brčko

Sedmice sudske nagodbe od 23. maja do 3. juna u sudovima u BiH

Radio Brčko