BiH

Na aerodromu u Sarajevu od danas moguće testiranje na koronavirus

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo od danas svi putnici, ali i građani, mogu da se testiraju na prisustvo virusa korona. Na sarajevskom aerodromu moći će da se uradi antigenski test, za koji će rezultati biti gotovi za 15 do 20 minuta, kao i PCR test, za koji je potrebno sačekati 90 minuta, saopšteno je iz Aerodroma.

Planirano je da se antigensko testiranje vrši unutar terminalne zgrade, dok bi se PCR testiranje obavljalo na prostoru ispred zgrade terminala po “Drive-in” principu.

Cijena PCR testiranja je 100 KM, dok antigensko testiranje košta 45 KM, a cijene su formirane uzimajući u obzir brzinu obrade uzoraka i dobijanje rezultata.

U saopštenju je naglašeno da je Aerodrom Sarajevo za partnera na ovom projektu odabrao polikliniku koja već ima iskustvo sa testiranjem na virus korona na aerodromima.

Radno vrijeme punktova za testiranje biće u skladu sa radom Međunarodnog aerodroma Sarajevo, od ranih jutarnjih, do kasnih večernjih časova.

Ova usluga je uvedena u skladu za zahtjevima i očekivanjima putnika, čime je sarajevski aerodrom postao jedan od prvih aerodroma u regionu koji je za svoje putnike, ali i ostale građane uveo ovu pogodnost, a što sve značajno olakšava putovanja građanima u vrijeme pandemije virusa korona.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button