RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

На такмичењу у пружању прве помоћи у Бијељини учествује шест екипа из БиХ

Бијељинска организација Црвеног крста домаћин је данашњег такмичења у пружању прве помоћи на којем учествује 12 екипа из шест градова Републике Српске и Федерације БиХ.
Генерални секретар Црвеног крста у Бијељини Александар Савић рекао је новинарима да на такмичењу учествују 72 најбоља такмичара из Бањалуке, Источне Илиџе, Сарајева, Кисељака, Орашја и Бијељине који ће на 12 полигона у центру града приказати грађанима сценарије пружања помоћи повријеђенима.
“Имаћемо спуштање са крова, паљење возила, експлозије и туче, скакање у ватрогасне душеке, што ће бити интересантно за посјетиоце”, навео је Савић.

Предсједник Друштва Црвеног крста на нивоу БиХ Марко Синановић рекао је новинарима да је такмичење организовано на Свјетски дан прве помоћи и прилика је да се јавности покаже знање младих волонтера којих на хиљаде годишње прође обуку из пружања прве помоћи.

Савјетник градоначелника Бијељине Радослав Остојић истакао је значај волонтирања међу младима и поручио да сви људи треба да буду филантропски настројени.

Марија Кристенсен, шеф делегације Међународне федерације друштава Црвеног крста и Црвеног полумјесеца, похвалила је организацију такмичења у Бијељини и велики одзив волонтера.

“Велика је заинтересованост јер је пружање прве помоћи способност која помаже и подизању самопоуздања. Млади су наша најјача снага”, рекла је Кристенсенова.

Такмичење прати и делегација из Турске, а Гази Алаташ из турског Црвеног полумјесеца најавио је јачање сарадње са колегама у БиХ и указао на важност помагања и подршке у добру и злу и у свим аспектима.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.