BiH

Na visokoj školi “Finra” otvoren 8. međunarodni simpozij “Finansije, računovodstvo i menadžment u kriznom periodu”

Škola za finansije i računovodstvo u Tuzli

Danas je na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli svečano otvoren 8. Međunarodni simpozij “FINANSIJE, RAČUNOVODSTVO I MENADŽMENT U KRIZNOM PERIODU”. Organizator Simpozija je edukativno-konsultantska kuća FINconsult, a suorganizator FINra Tuzla.

Riječ je o jednom od najvećih i najprestižnijih skupova finansijsko-računovodstvene i menadžerske profesije u BiH u 2020. godini. Na Simpoziju će svoje referate i profesionalna iskustva prezentirati više od 30 predavača iz: BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Crne Gore. Između ostalih i istaknuti profesori i stručnjaci iz prakse Vinko Belak, Veljko Trivun, Džafer Alibegović, Adnan Rovčanin i direktor Porezne uprave FBiH Šerif Isović.

Teme koje će biti aktuelizirane su od značaja za računovođe, revizore, finansijske menadžere, direktore, vlasnike preduzeća, članove upravnih i nadzornih odbora, članove odbora za reviziju, interne revizore, procjenitelje, inženjere na poslovima upravljanja kvalitetom i uvođenja standarda, kao i sve zaposlene u privatnom i javnom sektoru na knjigovodstveno-računovodstvenim, finansijskim i menadžerskim poslovima.

Između ostalog, bit će riječi o mjerama za suzbijanje negativnih posljedica koronakrize i aktivnostima Porezne uprave Federacije BiH u vrijeme pandemije, izazovima primjene računovodstvenih informacionih sistema i javnim nabavkama u Bosni i Hercegovini u vrijeme pandemije koronavirusa, ali i humanoj krizi 2020. godine i momentu preispitivanja stavova o javnom dugu.

Na svečanom otvaranju prisutne su pozdravili direktor FINra dr. Ismet Kalić, Zijad Lugavić u ime gradske Uprave Tuzle, predsjednik Privredne komore TK Nedret Kikanović i predsjednik kantonalne Grupacije poslodavaca Ramiz Karić. Istaknuto je da je ovaj Simpozij od velikog značaja sa cijelu Bosnu i Hercegovinu, jer se očekuje da ponudi dio odgovora na pitanja koja pred finansijski i općenito ekonomski sektor u BiH postavlja vrijeme krize u kojem živimo.

Također je istaknuto da će FINconsult i Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra uložiti maksimalan napor da profesionalna očekivanja učesnika budu ispunjena i da vrijeme provedeno na ovom Simpoziju bude ugodno i od koristi.

Simpozij se održava 24. i 25. septembra 2020. godine na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button