RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Nastava u Sarajevu počinje 1. septembra

Trenutna epidemiološka situacija u Kantonu Sarajevo je zadovoljavajuća i nastava, prioritetno u klupama, počinje 1. septembra.

Konačna odluka o modelu nastave bit će donesena naredne sedmice, ali planirano je da ne bude kombinovanog modela, po kojem su đaci ranije naizmjenično jednu sedmicu išli u učionice, a drugu nastavu pratili online.

Kazala je to Naida Hota-Muminović, ministrica za odgoj i obrazovanje u Vladi KS, kazavši da o broju učenika koji će biti u učionicama još nema odluke.

“Finalno uputstvo o tome kako će nastava izgledati donijet ćemo naredne sedmice, kazala je Hota-Muminović, podsjetivši da su Krizni štab i Ministarstvo zdravstva FBiH taj posao prepustili kantonima.

Ipak, ministrica je otkrila određene planove.

“Ispoštovat ćemo taj maksimum, određeni broj učenika koji mogu biti u učionici. Ostali, koji će u epidemiološkom smislu biti “višak”, će izostajati određeni dan iz učionice i pratiti nastavu online”, objasnila je ministrica.

Kako je kazala, neće biti kombinovanog modela, prema kojem je naizmjenično pola učenika u razredu jednu sedmicu išlo u školu, a druga polovina nastavu pratila online.

“Taj ‘blok’ model, gdje nastavnici ne vide učenika sedam dana, se pokazao lošim rješenjem, svi su se žalili”, kazala je Hota-Muminović, rekavši da će se novim modelom održati dinamika u nastavnom procesu.

Izvor: www.klix.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Izetbegović: Važno je da prevagnu one stranke koje mogu da povuku zemlju naprijed

Radio Brčko

Brčko: Preostali glasački listići odvezeni za Sarajevo

Admir Kadrić

Na današnji dan prije 37 godina otvorene Zimske olimpijske igre u Sarajevu

Radio Brčko