RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Нова школска година у РС-у почиње 1. септембра, часови ће трајати по 45 минута

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић изјавила је да ће, према препорукама Института за јавно здравство, настава у новој школској години почети 1. септембра, а час би требало да траје 45 минута.

Тривићева је нагласила да ће ресорно министарство на почетку школске године инсистирати на трајању пуних часова, а касније ће се пратити епидемиолошка ситуација и поступати према препорукама епидемиолога.

“Предметна настава ће се одвијати у једној учионици, дакле професори ће се смјењивати по разредима, а не ученици. Тиме ћемо смањити контакт међу дјецом, а све остале мјере остају као и до сада”, рекла је Тривићева за РТРС.

Она је истакла да ће и за ову школску годину бити спремна настава преко РТРС-а у случају да одређени број ученика не буде могао присуствовати настави због вируса корона.

Тривићева је рекла да ће и даље током наставе бити обавезно ношење заштитних маски јер се не може обезбиједити довољна дистанца у учионицама, те да ће се у школама и даље водити рачуна да хигијена буде на високом нивоу.

Она је навела да је у овом моменту у Српској око 30 одсто вакцинисаних радника у просвјети и да се би се тај број до почетка школске године могао повећати на 42 одсто.

“Тежимо да буде већи број вакцинисаних у просвјети, а не само наставног кадра, како бисмо спријечили ширење вируса у школама. С обзиром на то да нам повећање заражених долази с јесени, ми морамо да предузмемо све што је у нашој моћи да бисмо смањили клиничку слику”, рекла је Тривићева.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Učenici se vraćaju u škole ukoliko dozvoli epidemiološka situacija

Mirsad Arnautović

Počela nova školska godina u Brčko distriktu

Mirsad Arnautović

Брчко: Честитка предсједника и потпредсједника Скупштине поводом почетка нове школске године

Radio Brčko