RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Učenici se vraćaju u škole ukoliko dozvoli epidemiološka situacija

Odjel za obrazovanje Vlade Brčko distrikta vrši intezivne pripreme za početak nove školske godine i to u dva smijera, prvi za redovno odvijanje nastave u školskim objektima i drugi za on line praćenje nastave. Ako epidemiološka situacija ne bude pogoršana učenici bi u septembru mogli sjesti u klupe.

Iako je polovina jula, do početka nove školske godine je ostalo manje od dva mjeseca i u Odjelu za Obrazovanje su započeli pripremu školskih objekata za početak nove školske godine.

„ Intencija Odjela je da ukoliko epidemiološka situacija ne bude bila pogoršana u septembru učenici sjednu u školske klupe i da se nastava izvodi na tradicionalan način zbog kvalitetnijeg prenosa znanja ali i socijalizacije učenika“ istakao je Senad Osmanović šef ovog Odjela.

Ukoliko bi učenici započeli novu školsku godinu u klupama Osmanović kaže da se sad ne mogu predvidjeti sve mjere no da bi se nastava mogla izvoditi uz određene predostrožnosti.

Uporedo sa ovim pripremama Pedagoška institucija vrši dodatno obučavanje nastavnika i postavljanje novih  platformi za izvođenje nastave preko interneta ako se epidemiološka situacija pogorša.

Nova školska godina bi trebala započeti 07.septembra 2020 godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Nastava u Sarajevu počinje 1. septembra

Radio Brčko

Održano predavanje na temu „Iznenadna srčana smrt kod sportista“

Sandra Živković

Brčko: Odluka o proslavi maturskih večeri na školama i učenicima

Mirsad Arnautović