RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Obezbijeđena sredstva za isplatu majskih penzija

Ministarstvo finansija Republike Srpske obezbijedilo je 115.9 miliona KM za sutrašnju isplatu majskih penzija u Republici Srpskoj koje će biti povećane za 10 odsto.
U saopštenju iz Ministarstva finansija navodi se da je ovo drugo povećanje penzija u Republici Srpskoj od početka godine, od kada su povećane za 14 odsto.

“U planu je isplata jednokratne pomoći svim penzionerima u Republici Srpskoj, za šta su Rebalansom budžeta obezbijeđena sredstva”, napominju iz Ministarstva.

U saopštenju se navodi da je ukupan iznos potreban za isplatu penzija na godišnjem nivou rebalansom povećan za 89,8 miliona u odnosu na planirani budžet i iznosi ukupno 1.360.000.000 KM.

“Ministarstvo finansija i Vlada Republike Srpske i dalje pratiti makroekonomska kretanja i potrebe korisnika prava na penzijsko-invalidsku zaštitu u skladu sa kojima će biti vršena dalja usklađivanja”, ističe se u saopštenju.

Izvor: Srna

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Почела исплата фебруарских пензија у РС

Radio Brčko

Република Српска: Исплата пензија за око 274.000 корисника

Radio Brčko

U RS danas počela isplata penzija za jul

Radio Brčko