RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Odbor za žalbe građana PSBiH razmatrao 16 žalbi, za 13 utvrdio da su neosnovane

Odbor za žalbe građana Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine razmatrao je 16 žalbi na rad i postupanje policijskih službenika Granične policije BiH.

Odbor je dvije žalbe ocijenio osnovanim, te je protiv odgovornih policijskih službenika podnesen prijedlog za pokretanje disciplinskog postupka.

Odbor je odgodio izjašnjavanje o jednoj žalbi, uz zaključak da se Izvještaj Granične policije BiH o ovoj žalbi dopuni prema uputstvima Odbora.

Za 13 žalbi Odbor je utvrdio da su neosnovane.

U raspravi o ovim predmetima, Odbor je usvojio dva zaključka, koji će biti dostavljeni Graničnoj policiji BiH, a odnose se na utvrđivanje činjenica u pravcu unapređenja rada policijskih službenika.

Odbor za žalbe građana primio je k znanju i dvije informacije Granične policije BiH o ishodu disciplinskog postupka – saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.