RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Pad broja putnika na graničnim prijelazima

Proteklih dana očigledan je pad broja putnika koji ulaze u Federaciju Bosne i Hercegovine na 15 graničnih prijelaza, a od polovine ožujka do danas 20.615 putnika stavljeno je pod zdravstveni nadzor, mjere izolacije od 14 dana, rekao je to član Federalnog stožera civilne zaštite i direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović na konferenciji za medije.

“Današnjim danom ističu mjere izolacije za 2.011 osoba, a za koje su mjere izrekli Federalni sanitarni inspektori. Do sada su mjere izolacije istekle za 7.850 osoba”, istaknuo je Ajdinović.

Podsjetio je da su ponovno objavili popis osoba koje krše izolaciju, a da se metoda pokazala učinkovitom.

Što se tiče aspekta kontrole cijena kaže da je formiran tim koji svakodnevno vrši inspekcijski nadzor, a da je do sada konstatirano 116 kršenja zakona te da su izrečene sankcije u iznosu od 213.350 KM.

“Veći broj subjekata nije kršio propise i podnose teret kao i građani Federacije BiH”, rekao je Ajdinović.

Najavio je da će Federalna uprava za inspekcijske poslove kontinuirano nastaviti rad na 15 graničnih prijelaza, te da će svaka osoba koja pređe granični prijelaz ići u izolaciju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Na teritoriji cijele FBiH obavezno nošenje zaštitnih maski na otvorenom

Radio Brčko

Predsjedništvo SDA danas odlučuje s kim će u vlast

Radio Brčko

FBiH: U lipnju bilo 57.769 turista

Radio Brčko