RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Petnaesti Sarajevo Wine Fest 10. i 11. februara

Petnaesti Međunarodni festival vina i gastronomije – Sarajevo Wine Fest bit će održan 10. i 11. februara u Sarajevu, uz poštivanje VPT pravila.

Na festivalu će se okupiti i predstaviti renomirane domaće i regionalne vinarije sa područja Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije.

– Festival je prilika da domaći vinari udruženim snagama, prezentirajući svoje vrhunske proizvode, nastupe na domaćem tržištu, a posjetioci kompariraju domaću i regionalnu ponudu. Uz prezentaciju vina bit će predstavljena i bogata gastro ponuda predstavnika domaćih proizvođača vrhunskih delicija. Na stolovima, pored vina, naći će se čuveni livanjski sir, proizvodi naših maslinara, mesni proizvodi i domaća peciva – izjavio je organizator festivala Elmir Miro Hadžialić.

Sarajevo Wine Fest redovno posjećuju diplomatski i akademski predstavnici, ali i brojni pjevači, glumci, umjetnici i sportisti kako bi uživali u vrhunskim vinima.

Uslov za ulazak na Sarajevo Wine Fest, koji će biti održan u hotelu Holiday je, osim ulaznice, negativan antigenski test (ne stariji od 24 sata) ili PCR test (ne stariji od 48 sati), potvrda o prebolovanom Covid-19 (ne starija od četiri mjeseca) ili potvrda o obavljenoj vakcinaciji (ne starija od šest mjeseci nakon dobijanja druge doze, odnosno devet mjeseci nakon dobijanja treće doze vakcine).

Bit će priznati testove iz svih javnih i privatnih laboratorija, a oni koji nemaju test moći će ga uraditi na ulazu, najavili su organizatori.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Vazduh u Sarajevu okarakterisan kao opasan

Radio Brčko

U Sarajevu danas protest zbog izgradnje odlagališta radioaktivnog otpada na lokaciji Trgovska gora

Radio Brčko

Vlada Kantona Sarajevo proglasila stanje prirodne nesreće od poplava

Radio Brčko