RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Po 150 maraka za sve blizance rođene u periodu između Međunarodnog dana djeteta ove i prošle godine

Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske isplatiće po 150 maraka pomoći za sve blizance iz porodica koje su korisnici prava na dječiji dodatak, a rođeni su u periodu između Međunarodnog dana djeteta ove i prošle godine.

Iz Fonda navode da je riječ o 13 porodica, odnosno 26 djece koja će dobiti po 150 maraka.

Međunarodni dan djeteta obilježava se 20. novembra.

U saopštenju se podsjeća da su osnovni principi Konvencije o pravima djeteta pravo na život, opstanak i razvoj, najbolji interes djeteta, pravo na participaciju i pravo na nediskriminaciju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: По 30.000 КМ помоћи Костајници и општинама у Хрватској страдалим у земљотресу

Radio Brčko

Brčanski SBB se pridružio obilježavanju Međunarodnog dana djeteta

Radio Brčko

“Merhamet” Brčko uručio donaciju od 1.000 KM Nedžiji Čelenka, samohranoj majci dvoje djece

Suvad Alagić