RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

“Merhamet” Brčko uručio donaciju od 1.000 KM Nedžiji Čelenka, samohranoj majci dvoje djece

Humanitarno udruženje „Merhamet“ Brčko danas je uručio novčanu donaciju u iznosu od 1.000 KM Nedžiji Čelenka, mještanki brčanskog naselja Islamovac. Donaciju je obezbijedio Humanitarni fond „Atlanta“ (SAD), a u Brčko je dopremljena posredstvom organizacija „Istina“ i „Ruka podrške“ iz Sarajeva.

Nedžija Čelenka je samohrana majka dvoje maloljetne djece, živi kao podstanar, nema posao i preživljava zahvaljujući ljudima dobre volje i pomoći od strane vladinog Pododjela za socijalnu zaštitu.

Zahvaljujući “Atlanti”, “Merhamet” je uručio i učeničku stipendiju od 1.3000 KM Mehmedaliji Ravkiću koji pohađa Područnu snovnu školu u Rašljanima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: U “Merhamet” stigle vrijedne donacije od Humanitarnog fonda „Atlanta“

Radio Brčko

U ponedjeljak počinju uplate novca za bajramske kurbane u “Merhametu” Brčko

Sandra Živković

Брчко: По 30.000 КМ помоћи Костајници и општинама у Хрватској страдалим у земљотресу

Radio Brčko