RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Počela isplata majskih penzija u Republici Srpskoj

U Republici Srpskoj danas je počela isplata penzija za maj, saopšteno je iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Srpske.

Isplatom je obuhvaćeno 270.586 korisnika prava, od kojih je 219.371 u Republici Srpskoj, a van Republike 51.215 korisnika.

Za isplatu penzije za maj potrebno je 98,88 miliona KM u neto iznosu, odnosno 100,11 miliona KM u bruto iznosu.

Prosječna penzija iznosi 405,51 KM i čini 41,46 odsto prosječne plate u Republici Srpskoj.

Iznos najniže penzije za staž od 40 i više godina je 415,82 KM i čini 42,51 odsto prosječne plate u Srpskoj.

Za puni staž osiguranja od 40 godina prosječna penzija za maj iznosi 597,31 KM, što čini 61,07 odsto prosječne plate u Republici.

Iznos najviše penzije za maj u Republici Srpskoj je 2.138 KM.

Prihod po osnovu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje u maju iznosio je 83,50 miliona KM.

Strukturu korisnika prava za maj čine starosne penzije 59,23 odsto, porodične 27,22 odsto, invalidske 13,47 odsto i ostala prava 0,08 odsto.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

РС исплаћује пензије за 12.750 корисника у Хрватској

Radio Brčko

U RS-u 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ukupno 164 u BiH

Radio Brčko

U FBiH sutra počinje isplata invalidnina za maj

Radio Brčko