RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Počela konferencija “Opći izbori 2018-Izazovi izbornog procesa u BiH”

Dvodnevna konferencija pod nazivom „Opći izbori 2018 – Izazovi izbornog procesa u Bosni i Hercegovini“, koju Centralna izborna komisija BiH organizira uz finansijsku podršku Misije OSCE-a u BiH i Vijeća Evrope, počela je danas u Sarajevu.

Cilj konferencije je analiza Općih izbora 2018. godine, sumiranje zaključaka i formuliranje preporuka za poboljšanje cjelokupnog izbornog procesa u Bosni i Hercegovini – saopćeno je iz CIK-a BiH.

Konferenciju je otvorio predsjednik Centralne izborne komisije BiH Branko Petrić, a prigodnim govorima obratili su se i šef Misije OSCE-a u BiH ambasador Bruce Berton te šef Ureda Vijeća Evrope u BiH ambasador Drahoslav Štefanek.

Centralna izborna komisija BiH organizira postizbornu konferenciju, koja ima i međunarodni karakter, već osmi put, a glavni sudionici konferencije su članovi općinskih/gradskih izbornih komisija.

Gosti na konferenciji su predstavnici Državnih izbornih komisija Slovenije i Makedonije, predstavnici OSCE-a, Vijeća Evrope, Delegacije EU u BiH, ODIHR-a, USAID-a, IFES-a, ambasada Turske, Norveške i Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH.

U saopćenju se navodi da su na dnevnom redu ove vrlo značajne konferencije tematske cjeline: Kontekst i problematika provdebe Općih izbora 2018. godine, Izvještaji o radu izbornih komisija u 2018. godini, Izvještaj posmatračke misije OSCE/ODIHR, Procjena Općih izbora 2018. godine Vijeća Evrope, Integritet biračkog spiska, Birački odbori, Unos i kontrola izbornih rezultata i Problemi izbornih komisija u provedbi Općih izbora 2018. godine.

Izvor: Fena

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Милић: Најважније да избори протекну у демократској и фер атмосфери

Radio Brčko

CIK podnosi prijavu Tužilaštvu BiH protiv Milorada Dodika

Radio Brčko

U Bosni i Hercegovini do 11.00 časova glasalo 11,41 odsto birača

Radio Brčko