RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Ponovno brojanje glasačkih listića u Distriktu

Nakon objavljenih prvih preliminarnih rezultata u Distriktu, kroz neophodni proces dodatne kontrole odnosno validacije ovdašnje Izborne komisije, utvrđena je neophodnost ponovnog prebrojavanja glasova sa 41 biračkog mjesta u Distriktu.

«Dva su razloga zbog kojeg smo od Centralne izborne komisije dobili saglasnost na otvaranje 60 vreća sa glasovima birača. Prvi je usljed činjenice da su pojedini kandidati dobili više glasova nego politički subjekt kojeg predstavljaju, a drugi da je broj glasačkih listića na pojedinim mjestima veći od ukupnog broja važećih i nevažećih listića», rekla je predsjednica brčanske Izborne komisije, Andrea Mrkonjić.

Rezultate prebrojavanja, kako je najavljeno, komisija bi trebala objaviti danas u prijepodnevnim satima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

BiH: Više od 100.000 građana se prijavilo za glasanje iz inostranstva

Radio Brčko

Izbori u BiH: Izlaznost birača u Norveškoj do 13 sati veća od 50 posto

Radio Brčko

CIK: Stručna analiza nevažećih glasačkih listića

Radio Brčko