BiH

Poljoprivrednicima zabranjeno da spaljuju organske ostatke poslije žetve

Poljoprivredna inspekcija Gradske uprave Bijeljina saopštila je da je zabranjeno da poljoprivredni proizvođači spaljuju organske ostatke poslije žetve usjeva, kao i drugi otpad na poljoprivrednom zemljištu, a za nepoštovanje su predviđene novčane kazne.

Novčane kazne za fizička lica su od 100 do 1.000 KM, za pravna lica od 1.000 do 7.000 KM, a za odgovorno lice u pravnom licu od od 200 do 1.800 KM.

Spaljivanje je zabranjeno na osnovu odluke o mjerama zaštite od poljske štete i spaljivanja organskih ostataka na poljoprivrednom zemljištu.

Iz poljoprivredne inspekcije Odjeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave Bijeljina apeluju da poljoprivredni proizvođači poštuju ovu odluku kako ne bi došlo do negativnih posljedica usljed spaljivanja organskih ostataka poslije žetve usjeva.

Foto: Internet

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button