RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Poreska uprava FBiH: Podnesena 42 prekršajna naloga sa ukupno 69.600 KM izrečenih kazni

Inspektori Poreske uprave Federacije BiH /FBiH/ u 67 kontrola na području Hercegovačko-neretvanskog kantona pronašli su devet neprijavljenih radnika, a zapečatili osam objekata, te podnijeli 42 prekršajna naloga sa ukupno izrečenim kaznama u iznosu od 69.600 KM.

U kontrolama na području Mostara, Čapljine, Stoca, Prozora-Rame, Konjica, Jablanice i Čitluka inspektori su otkrili devet obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, jednog obveznika koji nije imao instaliran fiskalni uređaj, kao i jedan objekat koji je radio bez odobrenja za rad nadležnog organa, saopšteno je iz Poreske uprave FBiH.

Inspektori su izdali prekršajne naloge i zapečatili objekte jer su utvrđene nepravilnosti koje se odnose na zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, te nepostojanje fiskalizovanog fiskalnog uređaja i rad bez odobrenja.

Kontrolama su bili obuhvaćeni poreski obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva, proizvodnje i prodaje hljeba i peciva, te ostale uslužne djelatnosti.

“Poreska uprava nastaviće aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreskih obveznika i sprečavanju sive ekonomije, te poziva poreske obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima”, navodi se u saopštenju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Inspektorat Brčko distrikta u prošloj godini izdao 279 prekršajnih naloga u iznosu od 83.190 KM

Suvad Alagić

Poreska uprava Federacije BiH zapečatila 46 objekata

Radio Brčko

Пореска управа ФБиХ блокирала рачуне рудницима мрког угља Бреза и Зеница

Radio Brčko