Brčko

Višednevno obilježavanje 1. marta, Dana nezavisnosti BiH u Brčkom

Putem konferencije za medije danas su se povodom obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovina, javnosti obratili organizatori, UG “Stećak”, BZK “Preporod“, Udruženje demobilisanih boraca, Udruženje „Zlatni Ljiljan“ i Šahovski klub „Magnus“ iz Brčkog.

Predsjednik Udruženja „Stećak“ Brčko Safet Imamović kazao je da Dan nezavisnosti predstavlja prekretnicu u historiji BiH, svojevrsnu pobjedu naroda koji vole ovu državu.

On je rekao da je 1. mart, Dan nezavisnosti BiH, izuzetno značajan i vitalan za opstojnost ove države.

„Ovo je samo jedna u nizu historijskih pobjeda ovog naroda i siguran sam da ovakvim aktivnostima trebamo prenijeti značaj svega ovoga na mlađe naraštaje“, poručio je Imamović.

Član Organizacijskog odbora Ensar Gobeljić pojasnio je da je manifestacija u odnosu na ranije godine u vezi s obilježavanjem ovog bitnog datuma za domovinu Bosnu i Hercegovinu, zbog pridržavanja mjera pandemije, nešto reducirana.

On je podsjetio da je prošle godine održana i centralna manifestacija koja je, uz druge sadržaje, okupila nekoliko hiljada naših sugrađana i iskazao nadu da će naredne godine ovaj veliki praznik biti obilježen u svoj njegovoj punoći u Brčkom.

Obilježavanje Dana nezavisnosti BiH počinje u subotu 27.02. šahovskim turnirom fide majstora, a nastavlja se u ponedjeljak 1.3. polaganjem vijenaca, uz progodan program, na Spomeniku borcima Armije RBIH i HVO, otvorenjem izložbe u Islahijetu „Alija Izetbegović između Istoka i Zapada“, a šestog marta (subota) u Domu kulture Brčko održaće se promocija monografije „Brčko u Bosni“, autora mr. Muhameda Mujkića.

Manifestacija će biti završena 12. marta uručenjem nagrada najboljima iz osnovnih i srednjih škola Brčko distrikta koji su uzeli učešće na literarnom konkursu „Zemljo moja“, čime će ujedno biti i zatvorena izložba „Alija Izetbegović između Istoka i Zapada“, čiji je suorganizator Muzej „Alija Izetbegović“ iz Sarajeva.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button