RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Potpisan Memorandum o suradnji omladinskih organizacija između BiH i Mađarske

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević i ministrica za obitelj Mađarske Katalin Novak, potpisale su danas u Budimpešti Memorandum o suradnji u području mladih, kojim se želi potaći suradnja između omladinskih organizacija i institucija u dvije zemlje.

Prilikom potpisivanja Memoranduma istaknuto je da su Bosna i Hercegovina i Mađarska prepoznale zajednički interes za jačanje suradnje u području mladih, te je među prioritete stavljena razmjena informacija, znanja i istraživačkih radova koji se tiču omladinskog rada, razmjena posjeta omladinskih izaslanstava, organiziranje omladinskih radnih kampova i znanstvenik klubova. Predviđena je suradnja u umjetničkim i kulturnim područjima za mlade.

Potpisivanju Memoranduma prethodio je radni sastanak na kojem je, uz ministrice Gudeljević i Novak, sudjelovao i državni ministar za administrativne poslove u Uredu premijera Mađarske Mark Jano. Razgovarano je o aktualnostima iz područja djelovanja Ministarstva civilnih poslova, posebice u uvjetima pandemije. Konstatirano je da je potrebno uložiti maksimalne napore kako bi se mladima omogućio normalan nastavak obrazovanja i tako umanjile mogućnosti negativnih posljedica pandemije na buduće generacije.

Ministrica Novak je istaknula značaj skrbi o mladima i obitelji kao temeljem društva te prezentirala konkretne mjere koje Madjarska poduzima kako bi ojačala poziciju, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Мађарска увела санкције Русији

Radio Brčko

Мектић о ситуацији са мигрантима: БиХ ће и даље бити жртва проблема

Radio Brčko

Hljeb u BiH poskupio za više od 15 odsto zbog rekordnih cijena pšenice na tržištu

Radio Brčko