RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Mnoga udruženja nisu zadovoljila kriterije za dobivanje sredstava

Danas bi na mrežnoj stranici Vlade Brčko distrikta trebao biti objavljen popis organizacija civilnog društva koje su se prijavile na Javni poziv za dodjelu sredstava NVO, UG i fondacija u Distriktu raspisanom od strane Odjela za stručne i administrativne poslove, a koje nisu ispunile potrebne uvjete raspisanog poziva. Na Javni poziv se javilo tek nešto više od 60 aplikanata, što je prema riječima predstojnika resornog Odjela Nedima Hamzabegovića, vrlo mali broj, s obzirom da su javni pozivi sada jedini način financiranja nevladinih organizacija.

Hamzabegović kaže kako približno polovina aplikanata na ovaj javni poziv nije zadovoljila propisane uvjete.

„Komisija za odabir pogodnih kandidata po ovom Javnom pozivu selektirala je organizacije i vrednovala preko 60 zaprimljenih projekata, a nakon toga će Odjel prema Vladi uputiti Prijedlog odluke o odobravanju i raspodjeli sredstava prema utvrđenim činjenicama od strane komisije te će potom u konačnici uslijediti i potpisivanje ugovora“, kaže Hamzabegović.

On je naznačio kako će se od ove godine detaljno pratiti realizacija navedenih i odobrenih projektnih prijedloga s obzirom na raznovrsnost tema i aktivnosti koje će biti predložene u okviru programa i projekata.

Sljedeći javni poziv po ovom pitanju bit će raspisan već 15. rujna i bit će otvoren 30 dana.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Održan ”Dijalog s mladima” sa ciljem razumijevanja mladih i donošenja Nacrta strategije za mlade

Radio Brčko

Brčko: Uprkos pandemiji javne nabavke realizovane po planu

Mirsad Arnautović

Brčko: U srijedu javno otvaranje prijedloga projekata civilnog društva

Radio Brčko