BiH

Potpisivanje ugovora o istraživanju sudskih slučajeva trgovine ljudima

Predstavnici USAID-ovog Programa podrške zaštiti ljudskih prava (USAID/INSPIRE), Ministarstva sigurnosti BiH i Centra za istraživanje politike suprotstavljanja kriminalitetu (CPRC) danas će u Sarajevu potpisati ugovor o istraživanju sudske prakse procesuiranja trgovine ljudima u Bosni i Hercegovini, vrijedan 80.000 KM.

Predmet ugovora bit će analiza oko 250 sudskih predmeta iz oblasti trgovine ljudima kako bi se doprinijelo pravednijoj sudskoj praksi u ovoj oblasti.

Kao rezultat bit će izrađene smjernice za vođenje sudskih procesa u oblasti trgovine ljudima na osnovu kojih će Visoko sudsko i tužilačko vijeće (VSTV) raditi na izradi Uputstva za sudije i tužioce za postupanje u slučajevima trgovine ljudima.

Krajnji cilj tog projekta jeste osnaživanje pravosudnog sistema u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz USAID-a.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!