RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Prijavite se na radionice o ženskom preduzetništvu u Brčko Distriktu

Želite da u kreativnom okruženju dobijete ideju za pokretanje samostalne poslovne djelatnosti ili već imate poslovnu ideju koju želite da realizujete? Ovo je prilika za vas!

Inicijativa za kvalitet i održivi razvoj ’’IKOR’’ Banja Luka, u saradnji sa UG ’’DEMOS’’ iz Brčkog, a pod pokroviteljstvom Agencije za razvoj preduzeća ’’EDA’’ Banja Luka, organizuje seriju radionica pod nazivom  ’’Zeleno preduzetništvo kao podrška razvoju ženskog preduzetništva u Brčko Distriktu’’.

Radionice će biti održane u hotelu ’’Jelena’’ Brčko, a namijenjene su punoljetnim osobama ženskog pola nastanjenim u Brčko Distriktu, koje imaju namjeru da pokrenu samostalnu preduzetničku djelatnost. Osnovu radionica čine tri oblasti, i to:

  1. Osnove preduzetništva,
  2. Zeleno preduzetništvo,
  3. Digitalni marketing.

Termini održavanja radionica su:

  • 22. i 23.09.2020. u periodu 09:00 – 17:00 časova.
  • 29. i 30.09.2020. u periodu 09:00 – 17:00 časova.

Pored teorijskog dijela, učesnice će steći praktična znanja za izradu biznis plana i aplikacije za grant sredstva domaćih i međunarodnih organizacija, a uspješne poslovne priče sa učesnicama podijeliće i motivacione govornice, preduzetnice iz Bosne i Hercegovine. Za sve učesnice koje uspješno završe program obuke, biće izdat sertifikat o učešću.

Za učesnice koje nakon učešća na radionicama iskažu interesovanje za pokretanje i razvoj konkretne poslovne aktivnosti, registrovanja organizacije, izrade biznis plan ili aplikaciju za grant sredstva, biće obezbijeđen dvomjesečni mentoring program podrške.

Sve troškove održavanja radionica snosi organizator, a za sve učesnice, pored radnih materijala i promotivnog paketa, obezbijeđeni su ručak i osvježenje u hotelu ’’Jelena’’ Brčko. Broj mjesta je ograničen.

Obrazac za prijavu možete preuzeti ovdje. Pozivamo Vas da svoje prijave pošaljete najkasnije do 10.9.2020. godine na e-mail: ikor@ikor.ba.

Više informacija o projektu možete vidjeti putem linka: https://ikor.ba/2020/07/14/obavjestenje-o-implementaciji-projekta/ ili putem e-mail adrese: ikor@ikor.ba.

Radionice će biti održane uz poštovanje svih preporučenih preventivnih mjera zaštite od virusa COVID 19. Organizator zadržava pravo izmjena u skladu sa preporukama nadležnih organa u vezi sa epidemiološkom situacijom izazvanom virusom COVID 19.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Pored niza redovnih aktivnosti, Svitac uskoro planira i realizaciju novih projekata

Sanita Jerković Ibrahimović

Potpisani ugovori za podršku preduzetništvu žena u Brčko distriktu

Mirsad Arnautović

U “Islahijetu” upriličene radionice pisanja bosančice za djecu i odrasle

Sanita Jerković Ibrahimović