RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Potpisani ugovori za podršku preduzetništvu žena u Brčko distriktu

Agencija za razvoj preduzeća-Eda Banja Luka u saradnji sa Odjeljenjem za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta organizovala je danas potpisivanje ugovora  o dodjeli grant sredstava za implementaciju projekta podrške preduzetništvu žena u Brčko distriktu.

Ugovori o dodjeli grant sredstava su zaključeni sa Fondacijom porodice Bećirević iz Brčkog, Udruženjem građana Omladinska organizacija Mali princ iz Brčkog i Udruženjem građana Inicijativa za kvalitet i održivi razvoj IKOR iz Banjaluke kojima su odobrena ukupna sredstva u iznosu 52.730 KM.

“Planirano je da se projektne aktivnosti realizuju u narednih šest mjeseci na području Brčko distrikta pri čemu će akcenat biti usmjeren na podršku razvoja ženskog preduzetništva sa ciljem da se izvrši edukacija preduzetnica u različitim oblastima poslovanja, kao i da se izvrši njihovo umrežavanje”, kazala je Brankica Radulović član Edinog tima na realizaciji projekta „Europski akt o malom biznisu“.

“Žensko preduzetništvo u BiH ali ni u Brčko distriktu nije prepoznato kao potencijal za razvoj društvenih zajednica i zato smo potpisivanjem ugovora sa ova tri udruženja odlučili da potpomognemo da žensko preduzetništvo bude dio budućeg razvoja Brčko distrikta”, kazao je Pero Gudeljević, šef Odjeljenja za privredeni razvoj.

Ovaj projekat finansira Švedska agencija za međunarodnu saradnju (Sida) putem  Ambasade Švedske u BIH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Одобрено финансирање пројеката из области спорта, културе и туризма

Vladimir Matijević

Odjel za privredni razvoj uskoro treba da dodijeli 1,3 miliona KM nevladinim udruženjima sporta i kulture

Suvad Alagić

Narednog tjedna najvjerojatnije usvajanje Odluke o dodjeli sredstava gospodarstvenicima

Sandra Živković