BiHBrčko

Proni centar za omladinski razvoj realizuje niz projekata za mlade

U Sarajevu je prije par dana, (petak,subota i nedjelja) organizovana „EU digitalna akademija“ čime je započeo projekat za mlade „Snaga virtualnog“ („Power of virtual“) koji finansira Europska unija, a koji provodi Proni Centar za omladinski razvoj.

Harun Šabanović, menadžer za omladinske klubove istakao je da je događaju prisustvovao Johan Satler (Johann Sattler) šef Delegacije Europske unije i specijalni predstavnik EU u BiH.

„Ambasador je istakao pripadnost BiH Europskoj uniji, dotakli smo se najviše reformi koje BiH treba da sprovede i 14 prioriteta koji su neophodni za pristupanje EU. Događaj je okupio 50 mladih učesnika iz cijele BiH, koji su se upoznali sa agendom EU i reformama. U narednih šest nedelja zajedno pokrećemo kampanju o promociji europskih vrijednosti“, dodao je Šabanović.

Proni centar ima najveću mrežu omladinskih klubova u regionu, ukupno 42, uključujući omladinske klubove u Brčko distriktu čija mreža broji 26 omladinskih klubova, te 10 kancelarija širom BiH.

„Širimo tu priču omladinskih klubova zato što postoji potreba kod mladih ljudi za sigurnim prostorom kako bi se oni mogli ostvariti kao osobe, kreirati svoje aktivnosti i biti uključeni u društveni život“, rekao je Šabanović.

Prema njegovim riječima, uskoro će biti pokrenuti i on line omladinski klubovi što je nekakav odgovor Pronija na pandemiju korona virusa.

„Biće raspisan Javni poziv za sve mlade ljude širom Bosne i Hercegovine da učestvuju aktivno na PRONI akademiji omladinskog rada“, kazao je Šabanović.

Podsjetio je i da je održan sastanaka sa šefom Odjela za obrazovanje brčanske Vlade, na kome je dogovoren nastavak projekta „Budi muško klub“u Brčkom, a koji se odnosi na prevenciju nasilja među srednjoškolcima kroz promociju zdravih životnih stilova.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button