RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Prosječna januarska plata u FBiH iznosila 1.045 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata po zaposlenom u Federaciji BiH /FBiH/ u januaru iznosila je 1.045 KM i nominalno je niža za 0,1 odsto, a realno za 1,3 odsto u odnosu na prethodni mjesec.

U odnosu na isti mjesec prethodne godine prosječna mjesečna isplaćena neto plata po zaposlenom za januar nominalno je viša za 7,3 odsto, a realno niža za 0,1 odsto, objavio je Federalni zavod za statistiku.

Najveće smanjenje prosječne mjesečne isplaćene neto plate u januaru, u odnosu na prethodni mjesec, zabilježeno je u finansijskim i djelatnostima osiguranja i to za 14,5 odsto, a u oblasti informacija i komunikacija smanjenje za 6,3 odsto.

U isto vrijeme najveće povećanje prosječne mjesečne isplaćene neto plate zabilježeno u umjetnosti, zabavi i rekreaciji i to za 14,8 odsto, te u hotelijerstvu i ugostiteljstvu za 10,4 odsto.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Vlada FBiH odbila prijedloge Kriznog stožera o uvođenju restriktivnijih mjera

Radio Brčko

Zimski tečaj GSS-a u Brčko distriktu BiH

Radio Brčko

Federacija Bosne i Hercegovine od sutra u finansijskoj blokadi

Radio Brčko