BiH

Radončić: Bezbjednost glavnog tužioca ne smije biti ugrožena

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić potvrdio je danas u Sarajevu da je glavni tužilac BiH Gordana Tadić dobila ozbiljne prijetnje po život, zbog čega je od direktora za Koordinaciju policijskih tijela Mirsada Vilića tražio da pojača njenu zaštitu.

“Tražio sam od Vilića da pojača zaštitu i Tadićeve i njene porodice, a to sam takođe tražio i od direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije /Osmana Mehmedagića/ i danas ću dobiti njihove informacije”, rekao je Radončić novinarima.

On je istakao da se ne može živjeti u zemlji gdje se potpuno nesankcionisano prijeti glavnom tužiocu i njenoj porodici.

Radončić je rekao da je to rađeno sudijama u sudskim postupcima protiv njega – i u prvom i u drugom postupku prijećeno im je da će im sve pobiti i niko to nikada nije istražio.

“Ako danas imamo situaciju da se prijeti porodici glavnog tužioca, onda ovo postaje zemlja koja ne dozvoljava da oni koji su se godinama edukovali budu dobre sudije, dobri tužioci ili policajci. Ako njima ne dozvoljavamo da rade, pa šta da mi očekujemo od ovog društva”, upitao je Radončić.

On je naglasio da bezbjednost glavnog tužioca ne smije biti ugrožena.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
Close