BiH

U BiH do danas 2.524 potvrđena slučaja koronavirusa, 1.888 oporavljenih

U Bosni i Hercegovini su potvrđena 2.524 slučaja koronavirusa, a broj oporavljenih osoba je 1.888  – podaci su Ministarstva civilnih poslova BiH do danas u 12.00 sati.

Prema ovim podacima, u BiH je testirano 65.900 osoba, a smrtnih slučajeva je 154.

U Federaciji BiH su 1.082 potvrđena slučaja, u Republici Srpskoj  1.422, a u Brčko Distriktu 20 slučajeva.

Broj testiranih osoba u Federaciji BiH je 37.496, u RS-u 27.620, a u Brčko Distriktu su testirane 784 osobe.

Kada je riječ o oporavljenim osobama, prema podacima Ministarstva civilnih poslova BiH, u Federaciji BiH je 942 oporavljenih od koronavirusa, u RS-u 930, a u Brčko Distriktu 16.

Smrtnih slučajeva je u Federaciji BiH 39, u RS-u 111, a u Brčko Distriktu četiri, navodi se u pregledu epidemiološkog stanja u BiH za 1. juni 2020. do 12.00 sati, a sve dnevno ažurirane informacije dostupne su na web stranici Ministarstva civilnih poslova BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
Close