RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Република Српска: Већ сутра исплата једнократне новчане подршке пензионерима

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да би исплата једнократне новчане подршке свим пензионерима од 80 и 50 КМ, зависно од износе њихове пензије, требала почети већ сутра, те да се очекује да овај посао буде окончан до суботе.

Вишковић је током разговора са вршиоцем дужности предсједника Удружења пензионера Српске Слободаном Брдаром нагласио да би исплате, по објави одлуке Владе Републике Српске у Службеном гласнику, требале почети већ сутра.

Премијер Српске упознао је Брдара са јучерашњом одлуком Владе којом је предвиђена исплата једнократне новчане подршке за свих 270.000 пензионера у Републици Српској, те нагласио да се Влада одлучила на овај корак како, уочи васкршњих празника, помогла најстарију популацију.

Вишковић је нагласио да је овом одлуком Влада Српске показала да се са дужним поштовањем односи према свим својим грађанима, а поготово најстаријој популацији, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Брдар је захвалио се предсједнику Владе на подршци за пензионере, истичући да је ова одлука више него добродошла у вријеме док се пензионери припремају да обиљеже предстојеће празнике.

Он је изразио захвалност Влади што је, захваљујући преданом раду, обезбједила новац за ову подршку, и што је и на овај начин показала колико је јој је стало до најстарије популације.

Током састанка, предсједник Владе указао је да су у јануару ове године пензије повећане за три одсто, те да је, уз ове мјере, настављен и програм бесплатне бањске рехабилације за пензионере са најнижим примањима, за што је из буџета издвојено 300.000 КМ.

Према одлуци Владе, свим пензионерима у Републици Српској у идућим данима биће исплаћена једнократна новчана подршка.

Пензионери, који примају пензије у износу од 415 КМ добиће 80 КМ, а они са вишом пензијом од тога примиће 50 КМ.

Исплата једнократне новчане помоћи обавиће се путем Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске.

Данашњем састанку присуствовао је и директор Фонда ПИО Српске Младен Милић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Додик: Српска се труди да очува стабилност јавних финансија

Radio Brčko

Dodik najavio jednokratnu pomoć penzionerima i borcima

Radio Brčko

Dodik i Džaferović se sastali sa Erdoanom, dogovoreno da Turska odobri 50.000 tona mineralnog đubriva BiH

Radio Brčko