RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Počelo proljetno obilježavanje horizontalne prometne signalizacije u Brčkom

Krajem prošlog tjedna započelo je redovno polugodišnje obilježavanje i iscrtavanje horizontalne prometne signalizacije na području Brčko distrikta, a u koje se svrstava iscrtavanje cestovnih linija i poprečnih oznaka poput pješačkih prijelaza, bus ili taxi stajališta i sličnih oznaka.

Jasmin Mešić, Viši stručni suradnik za promet u JP „Putevi Brčko“

Viši stručni suradnik za promet u JP „Putevi Brčko“, Jasmin Mešić, rekao je kako je iscrtavanje krenulo od uže gradske jezgre i škola u Distriktu, te će se nastaviti izvan gradske zone.

Za obilježavanje horizontalne signalizacije JP „Putevi“ godišnje izdvaja 110.000 KM, odnosno 55.000 KM za proljetno, u travnju i svibnju, te isto toliko za iscrtavanje u predzimskom razdoblju koje se vrši u listopadu i studenom.

„Završetak proljetnog iscrtavanja planirano je koncem maja, ukoliko nam dozvole vremenski uvjeti. U suprotnom ćemo morati produžiti radove na jun mjesec“, kaže Mešić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: U tijeku obilježavanje horizontalne prometne signalizacije na području grada i obilaznice

Sandra Živković

JP “Putevi Brčko”: Završetak horizontalne signalizacije do kraja mjeseca

Radio Brčko